Testaroli - Eerste gang
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Testaroli is nu een zeldzame pasta vari?teit. Deze kleine pannenkoekjes worden gemaakt van bloem, water en zout. In Liguri?, worden ze ook wel ?testaieu? genoemd. Traditioneel, worden ze gemaakt in kleine potjes van klei, ?testetti? genaamd.
Testaroli wordt gegeten met pesto.
Belangrijkste ingrediënten:
500g tarwebloem
0,5 liter water
zout
Bereidingswijze:
Doe de bloem en een snufje zout in een kom. Voeg water toe, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren en zorg ervoor dat er geen klonten vormen. Het beslag moet enigszins vloeibaar zijn (zoals beslag voor cr?pes) Laat het mengsel een uur rusten.
Verhit de olie in een koekenpan, giet het Testaroli beslag tot ongeveer 0,5cm hoog en laat het van beide kanten bruin worden. Snij in diamantvormen en serveer.